Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Μία Νίκη

Η τροπολογία του 2% αποσύρθηκε! Η απόσυρση αυτής της τροπολογίας είναι επιτέλους μία νίκη του πολιτικού συστήματος εναντίον των ΜΜΕ. Είναι όμως και μία νίκη της ηθικής στη χώρα μας.

Η νίκη αυτή οφείλεται:
Πρώτον στο Στέφανο Μάνο που πολέμησε με μεγάλο σθένος και σχεδόν μόνος του αυτή τη διάταξη για πάρα πολύ καιρό και με καθοριστικότερο τρόπο τους τελευταίους δυο με τρεις μήνες.
Δεύτερον στην πρωτοβουλία που πήρε μία ομάδα πολιτών να αντιταχθεί σε αυτή τη διάταξη φτιάχνοντας ιστοσελίδα (http://www.100myria.gr/)και ζητώντας προσωπικά από όλους τους βουλευτές να τοποθετηθούν επί του θέματος.
Τρίτον στη στάση των κόμματων της αντιπολίτευσης και κυρίως στη στάση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία.

Φάνηκε από αυτή την ιστορία κάτι πολυ σημαντικό. Φάνηκε η θετική δύναμη που μπορεί να έχει η αντιπολίτευση (και κυρίως ή αξιωματική) σε ένα δικομματικό κράτος, αν πραγματικά θέλει να στηλιτεύσει τη φαυλότητα και τα κακώς κείμενα και να στραφεί εναντίον των μεγάλων συμφερόντων. Στην πραγματικότητα είναι μια από τις λίγες νίκες και ίσως η μοναδική σημαντική των δύο μεγάλων κομμάτων επί των ΜΜΕ και ίσως να είναι μία νέα αρχή...
Ας ελπίσουμε, γιατί δεν πάει άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου