Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Ντροπή τους!

"Με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, παρατείνεται κατά τρία χρόνια -δηλαδή έως το τέλος του 2011- η δυνατότητα που έχουν οι επιχειρήσεις Τύπου, ραδιοφωνίας και τηλεόρασης για έκπτωση δαπανών χωρίς δικαιολογητικά, ίσες με το 2% των ακαθάριστων εσόδων τους."
Αυτά αναφέρει ο ελεύθερος τύπος (http://www.e-tipos.com/newsitem?id=87743).

Θα συνεχίσουν, λοιπόν, να μπορούν τα ΜΜΕ να λαδώνουν εφοριακούς, για να μην τα ελέγξουν (κοινό μυστικό πλέον),να λαδώνουν κάθε είδους πληροφοριοδότες, για να τους αποκαλύπτουν πληροφορίες που κανονικά δε θα έπρεπε να μάθουν, να μπορούν να πληρώνουν μαύρα τους διάφορους τηλεπαπαγάλους, ώστε οι τελευταίοι να μην πληρώνουν φόρο, να λαδώνουν υπαλλήλους και ελεγκτές του ΥΠΕΧΩΔΕ χάριν κατασκευαστικών επιχειρήσεων με τις οποίες ενδεχομένως να μοιράζονται κοινά συμφέροντα και γενικά να μπορούν να πληρώνουν μαύρα όποιον θέλουν.

Ενδεχομένως να μπορούν με αυτό τον τρόπο να χρηματοδοτούν και κόμματα... Η Ζήμενς δήλωσε ότι έδινε 2% του τζίρου της στα 2 μεγάλα κόμματα ίσως να μην είναι σύμπτωση ότι τα δύο αυτά ποσοστά συμπίπτουν...

Σημειωτέον: Η τροπολογία εντελώς τυχαία κατατέθηκε στη βουλή παραμονή πρωτομαγιάς... Και όλα αυτά παρά τη δήλωση του κου Ρουσσόπουλου ότι η διάταξη δε θα ανανεωθεί...

(http://www.skai.gr/master_story.php?id=119412)

4 σχόλια:

  1. Στο νομοσχέδιο, με τον τίτλο «Λειτουργική τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις», στο οποίο αναφέρεσαι με την ανάρτησή σου έχει και μια άλλη ντροπολογία για την οποία δεν είδα το κόμμα σου να φωνάζει και πολύ. Μήπως και έχει κανένα παράνομο μεγαλοξενοδόχο στις τάξεις του και δεν μιλάει; Η ντροπολογία νομιμοποιεί όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα λειτουργούν χωρίς ειδικό σήμα λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) "είτε γιατί αυτό δεν τους χορηγήθηκε εξ αρχής είτε γιατί έληξαν και δεν ανανεώθηκαν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά είτε γιατί το χορηγηθέν Ε.Σ.Λ. δεν καλύπτει το σύνολο της υφιστάμενης εγκατάστασης τους..."
    Πέρα από το αμφιλεγόμενο της ρύθμισης - αφού νομιμοποιούνται πλέον χωρίς καμιά προϋπόθεση οι παράνομοι- σημείο κλειδί του νομοσχεδίου είναι και η τροπολογία που πρότεινε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Αναστ. Καραμάριος. Τι προβλέπει; Ότι σε αυτές τις τουριστικές επιχειρήσεις "τυχόν καταβληθείσες διοικητικές κυρώσεις και για οποιοδήποτε λόγο, καταργούνται από της δημοσιεύσεως του νόμου, ούτως και, οποιεσδήποτε εκκρεμείς δίκες σχετικές με την επιβολή των παραπάνω διοικητικών κυρώσεων"!!!
    Προσέξτε τη φράση "για οποιοδήποτε λόγο". Για οποιαδήποτε δηλαδή παράβαση οι επιχειρήσεις αυτές...
    γλυτώνουν από τις κυρώσεις και τα πρόστιμα και σταματούν οι οποιεσδήποτε εκκρεμείς δίκες σε βάρος τους...
    Δεν είναι καταπληκτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτον: Νομίζω ότι δεν αναφέρομαι σε αυτό το νομοσχέδιο.
    Δεύτερον: Καλό θα ήταν, αν είναι έτσι όπως τα λες, να είχε το «κόμμα μου» αναδείξει και αυτό το θέμα. Ασφαλώς δεν το έκανε, καθώς οι δυνάμεις του είναι περιορισμένες. Για αυτό το λόγο σε προσκαλώ να συμμετέχεις και εσύ στο «κόμμα μου», ώστε να αυξηθούν οι δυνάμεις του και να μπορούν περισσότερα τέτοια θέματα να αναδεικνύονται.
    Τρίτον: «Το δικό σου κόμμα» από όσο ξέρω δεν έχει αναδείξει κανένα από τα δύα αυτά θέματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού δεν θέλεις να σιωπήσω σου λέω τα εξής:
    Θα ήμουν διατεθειμένος να συμμετάσχω στο "κόμμα" σου εάν πάλευε τα θέματα που εγώ θεωρώ σαν πρωταρχικά στη ζωή μου, όπως αυτά που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τη ζωή, τον πολιτισμό, τον υγιή αθλητισμό.
    Οι αντιδράσεις για τα 2% και άλλα παρόμοια καλά είναι, όμως δεν αλλάζουν κάτι δραστικά. Τα δωράκια στους καναλάρχες, εργολάβους, προμηθευτές είναι καθημερινά. Νάσαι σίγουρος ότι οι καναλάρχες και εφημεριδάδες θα τα πάρουν με το περισσότερο τα 2%. Αλλωστε πραγματικά πιστεύεις ότι έχει γίνει ποτέ σοβαρός και πραγματικός έλεγχος στα οικονομικά τους; Επομένως δεν μπορώ να υποστηρίξω κάποιο "κόμμα" που προσπαθεί να φέρει κάποια μικρά ψήγματα ηθικής σένα σάπιο σύστημα που κατά τα πολλά το υποστηρίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικά με την πρώτη παράγραφο θεωρώ ότι τα παλεύει αυτά τα θέματα καλύτερα από κάθε άλλον, αλλά αυτό έχουμε όλη μας τη ζωή μπροστά μας να το συζητάμε (βλέπεις τι έπαθες).
    Σχετικά, όμως, με τη δεύτερη παράγραφο θέλω να σου πω κάτι. Υπάρχουν 2 είδη ανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν μέσω της πολιτικής. Οι πρώτοι μένουν έξω από το σύστημα και κάνουν μία συνολική κριτική χωρίς να συμβιβάζονται με κανένα τρόπο, οι δεύτεροι συμμετέχουν στο πολιτικό σύστημα, το ανέχονται και προσπαθούν να κάνουν οποιαδήποτε βελτίωση μπορούν αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο το μέσο όρο που έχει το επίπεδο της πολιτικής μας. Και οι δύο κατηγορίες προσφέρουν. Η διαφορά είναι ότι αν δεν υπήρχε η πρώτη μάλλον θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε αν δεν υπήρχε η δεύτερη θα ήμασταν χαμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή