Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Η Συνέπεια του ΠΑΣΟΚ 2 - Ολυμπιακή

Προεκλογικό Πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ (σελίδα 34):

Για την Ολυμπιακή, προκρίνουμε ένα μεικτό σχήμα δημόσιων και ιδιωτικών κεφαλαίων και με διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες. Στόχος μας η κατοχύρωση του υγιούς ανταγωνισμού και η αποτροπή της δημιουργίας ολιγοπωλιακών καταστάσεων που επιβαρύνουν τον πολίτη και την ελληνική περιφέρεια, και η διασφάλιση της καθολικής υπηρεσίας.


Συνέντευξη Σηφουνάκη στις 4 Νοεμβρίου (http://www.athina984.gr/node/73276):

Σηφουνάκης: Τα πράματα είναι πάρα πολύ απλά. Η δικιά μας θέση ήταν κριτική στον τρόπο με τον οποίο πωλήθηκε η ολυμπιακή από την άλλη την πλευρά σήμερα οι επιλογές τις οποίες έχει να κάνει η κυβέρνηση ποιες είναι; Να ζητήσει να συμμετέχει στην εταιρία, πώς θα ζητήσει; να έχει ένα μειοψηφικό πακέτο; από το να έχει ένα μειοψηφικό πακέτο είναι καλύτερα να μην έχεις τίποτα, γιατί τις επιλογές τις κάνει αυτός που έχει την πλειοψηφία.
Δημοσιογράφος: "Καλύτερα να μην έχεις τίποτα" είναι μια καινούρια θέση σε σχέση με αυτά που λέγατε προεκλογικά.
Σηφουνάκης: Όχι, δεν είπα εγώ αυτό το πράγμα, λέω ποιες επιλογές έχει η κυβέρνηση. Η μία επιλογή, λοιπόν, είναι αυτή. Η άλλη επιλογή είναι να την εξαγοράσει το κράτος. Εμείς δεν είπαμε ότι θέλουμε να εξαγοράσουμε την Ολυμπιακή. Είπαμε ότι δεν πρέπει να απαξιωθεί, κυρίως γιατί είναι η μόνη εταιρία που θα μπορούσε να προσφέρει καθολικές υπηρεσίες. Και το βλέπουμε και με τους διαγωνισμούς -αν θέλετε- που βγήκαν στον αέρα για την κάλυψη των άγονων γραμμών, το ενδιαφέρον το οποίο υπήρξε και από ποιους υπήρξε.

Σκεφτόμουνα στην αρχή να σχολιάσω τις δηλώσεις, αλλά τώρα που τα βλέπω έτσι το ένα κάτω από το άλλο νομίζω δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου