Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Δράση

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία διάχυτη φήμη (ακόμα) ότι θα φτιαχτεί νέο κόμμα με βασικό συντελεστή το Στέφανο Μάνο, το οποίο ακούγεται ότι θα ονομάζεται "Δράση". Την ανάγκη ενός τέτοιου κόμματος (και ίσως την περιγραφή του) παρουσιάζει ο ίδιος στον ελεύθερο τύπο (http://www.e-tipos.com/newsitem?id=77491). 
Αυτό το κόμμα, αν πάει καλά και το βοηθήσει και ο εκλογικός νόμος, υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ασφαλώς ευεργετικά με τον τρόπο που περιγράφει ο κ. Στέφανος Μάνος. Εγώ όμως θεωρώ πολύ σημαντική, εκτός από τη λειτουργία που περγράφει ο κ. Μάνος, την ίδια την ενδεχόμενη παρουσία ενός τέτοιου κόμματος στη βουλή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα μετριοπαθές κόμμα να λέει στη βουλή τα αυτονόητα, αλλά και πέρα από αυτό είναι πολύ σημαντικό να εκφράζεται και μία άλλη σοβαρή άποψη(αν οι ήδη υπάρχουσες είναι σοβαρές...). Το θεωρώ αυτό πολύ σημαντικό, κυρίως επειδή θα αναγκαστούν πρώτα τα ΜΜΕ να εκφράσουν και να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τόσο τα αυτονόητα όσο και αυτή την άλλη άποψη και έτσι με τη σειρά τους θα αναγκάστουν και τα κόμματα εξουσίας να σοβαρευτούν γνωρίζοντας ότι δε θα περνά απαρατήρητο οτιδήποτε κάνουν και οτιδήποτε δεν κάνουν.    
Στην ουσία, λοιπόν, θεωρώ πολύ σημαντική την παρούσια ενός τέτοιου κόμματος στη βουλή, γιατί θα παράγει  α ν τ ι π ο λ ί τ ε υ σ η   με την πραγματική και ουσιαστική έννοια του όρου. Εγώ στηρίζω μία τέτοια πρωτοβουλία, επειδή συμφωνώ ότι υπάρχουν κάποια πράματα που είναι βασικά και κινούνται εκτός ιδεολογιών(δηλαδή πράματα που όλοι πάνω κάτω συμφωνούμε), τα οποία έχω εκφράσει και σε παλαιότερη ανάρτηση. Εκφράζω, λοιπόν, την ευχή...
Μακάρι να φτιαχτεί και μακάρι να πάει καλά αυτό το κόμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου